Sy-med-blokker; Blokk 1 - tradisjonell

Da var vi endelig igang med den første av årets blokker. Blokkene er opprinnelig laget som inspirasjon til quiltelaget mitt, men jeg vet at flere vil være med. Velkommen skal dere være til å prøve en eller flere av disse. Spør gjerne om det er noe som er uklart.

Jeg har aldri før lagt ut framgangsmåte for noe på bloggen her, og er spent på hvordan dette vil gå. Hver blokk har jeg laget i en tradisjonell utgave og en med litt friere framgangsmåte.

De tradisjonelle er i blått/lyst og de frie i gult/rødt/fiolett/svart. Alle blokkene blir 20 x 20 cm når du har laget dem, og selvfølgelig litt mindre om du syr dem sammen til f.eks. et teppe. For å unngå problemer med størrelsen, eller for å forstørre blokkene,  kan en jo sy en kant rundt alle til slutt. Sømmon 1/4" eller 6,0 på nålinnstilling (Janome)

Snøball

Du trenger:

5 kvadrater på 7,5 x 7,5 cm

4 trekantblokker som også er kvadrater på 7,5 x 7,5 cm

Jeg bruker "Tryll med trekanter" når jeg syr trekantene. Det er enkelt, tar to stoffer rette mot rette, legger arket oppå og syr etter sylinjene (stinglengde 1,5). Klipper siden etter de hele linjene, og dette gir meg 12 trekantblokker. Men har du ikke disse arkene, så må du klippe to firkanter på 8,5x8,5 cm, tegne diagonal og sy på begge sider av diagonalen (gir 2 blokker).  Reinskjær til rett størrelse.

Legg ut blokkene til rett mønster. Blokken forandrer uttrykk alt ettersom hvordan du bruker fargene.

Sy sammen blokken. Reinskjær tilslutt til 20 x 20 cm.

Lykke til!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits